home

 

Salbaticia si Modernismul Americii de Nord

 

SUA DE LA VEST LA EST

 

San Francisco - Stanford - San Jose - Union City - 17 Mile Drive - Carmel - San Simeon - Santa Maria - Santa Monica - Los Angeles - Las Vegas - Grand Canyon - Washington D.C. - Baltimore - Philadelphia - Pittsburgh - Cascada Niagara - Boston - New York

 

Va invitam sa descoperiti alaturi de noi Statele Unite ale Americii, intr-un circuit complet de la vest la est, prilej cu care veti vizita oraşe emblematice, veti fi uimiti de minunile naturale intalnite, veti strabate parcuri nationale şi va veti bucura de splendoarea peisajelor pe care le veti intalni. "Visul american" va incepe pe meleagurile coastei vestice, unde marile metropole s-au dezvoltat la malul Oceanului Pacific. Veti vizita unele dintre cele mai importante oraşe, precum San Francisco, incontestabil unul dintre cele mai indragite oraşe mari ale lumii, Los Angeles, capitala filmelor hollywoodiene si fermecatorul Las Vegas, oraşul care nu doarme niciodata. Veti continua cu parte estica, acolo unde natiunea americana şi-a trait primele momente, veti vizita capitala Washington D.C., apoi Boston, sediul celei mai prestigioase universitati americane si veti incheia cu New York si celebrii sai zgarie-nori. Toate acestea reprezinta o ocazie unica, ca intr-o singura calatorie sa poti surprinde atat de multe imagini fantastice care pot taia respiratia, dar nu de teama, ci de admiratie!

 

Perioada: 16.08 - 01.09.2024

 

Ziua 1 / 16.08.2024: Bucuresti - Londra - San Francisco

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 06:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei British Airways). Plecare cu compania British Airways, zbor BA 885 (08:10 / 09:40) spre Londra, de unde se va pleca spre San Francisco cu zborul BA 285 (11:10 / 14:15). Dupa sosirea la San Francisco, transfer pentru cazare la Hotel Stanford Court (sau similar).

Ziua 2 / 17.08.2024: San Francisco

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului San Francisco, capitala financiara a Coastei de Vest. Vom face un tur panoramic de oraş cu ghid local care va include cartierul financiar Union Square, care marcheaza centrul oraşului cu statuia amiralului George Dewey, Chinatown a carui parte de oras a fost fondata in anii 1840 de catre rezidentii de origine chineza din San Francisco care lucrau fie la calea ferata transcontinentala, fie la minele din zona in timpul celebrei perioade Gold Rush, in prezent cel mai mare Chinatown din afara Asiei, dar şi cel mai vechi de acest gen din America de Nord, Catedrala Grace si Piata Alamo, cu incantatoarele case victoriene "Painted Ladies", Parcul Golden Gate, in care se afla Academia de stiinte, Gradina Japoneza, padocul bizonilor, moara olandeza si Muzeul de Young, cu turnul sau de observatie, care ofera o uimitoare panorama a orasului, celebrul pod Golden Gate cu o lungime impresionanta si un decor art-nouveau ce pune in evidenta cei doi stalpi uriasi, constructie care a fost multa vreme cel mai mare pod suspendat din lume, inaugurat in anul 1937, care leaga Peninsula San Francisco de Peninsula Marin, Strada Lombard, considerata cea mai intortocheata strada din lume, din cauza celor 8 curbe in ac de par pe care le face pe panta cu inclinare de 27 de grade, Fisherman's Wharf - Debarcaderul Pescarilor, de unde vom avea o vedere panoramica a celebrei inchisori Alcatraz, in care au fost inchisi unii dintre cei mai cunoscuti infractori ai Americii. Cazare in San Francisco la Hotel Stanford Court (sau similar).

Ziua 3 / 18.08.2024: San Francisco - Stanford - San Jose - Union City

Mic dejun. Plecare spre Stanford, unde vom face o oprire in campusul renumitei universitati private, fondata in anul 1885 de catre Leland si Jane Stanford, in memoria singurului lor fiu, decedat la varsta de 15 ani, unde vom vedea Biserica Memoriala, Turnul Hoover si Gradina de Sculpturi Rodin. in continuarea zilei ne vom indrepta spre San Jose, oras unde vom vedea Winchester Mystery House, surprinzatoarea resedinta a doamnei Sarah Lockwood Pardee Winchester, nora fondatorului companiei producatoare de carabine Winchester. Aceasta era convinsa ca pentru a fi protejata de spiritele celor ucisi cu acest tip de carabine, constructia casei trebuie sa continue fara intrerupere, astfel incat intre anii 1886 si 1922, aceasta s-a transformat dintr-o ferma cu opt camera, intr-o resedinta cu 160 de camere, 2000 de usi, 10.000 de ferestre si diverse ciudatenii: usi si scari care nu duc nicaieri, ferestre spre alte camere sau in podea, scari cu trepte inegale. Ne vom indrepta apoi pentru cazare spre Union City, oras numit si "Capitala Silicon Valley". Cazare la Hotel Crowne Plaza Silicon Valley N (sau similar).

Ziua 4 / 19.08.2024: Union City - 17 Mile Drive - Carmel - San Simeon - Santa Maria

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta catre una dintre cele mai uimitoare rute din Statele Unite ale Americii, 17 Mile Drive, un drum panoramic de 17 mile (aprox. 27 km) care se intinde de-a lungul coastei Oceanului Pacific, oferind nişte panorame unice asupra golfurilor salbatice si catre Pebble Beach. Printre cele mai spectaculoase atractii se numara The Lone Cypress, chiparosul singuratic, cel mai fotografiat copac din lume, crescut pe o stanca care se inalta direct din ocean. Dupa o scurta oprire la Farul Point Pinos, construit in anul 1855, cel mai vechi far cu functionare continua de pe coasta de vest a Statelor Unite, vom pleca spre Carmel, oras mic, clasic si incantator, care a scos in afara legii reclamele luminoase, semafoarele, ceasurile din parcare - orice poarta amprenta triviala a vietii de oras, incluzand si plantele decorative artificiale. Vom face o scurta vizita la Misiunea Carmel si Carmel Beach. Vom continua explorarea statului California cu o vizita la Castelul Hearst din San Simeon, resedinta magnatului presei William Randolph Hearst, construit intre anii 1919 -1947, renumit pentru opulenta sa. Castelul a fost proiectat in stilul Renasterii Mediteraneene, fiind inspirat de Biserica Santa Maria la Mayor din Ronda, Spania, care are 115 camere, dintre care 38 de dormitoare, peste 40 de bai, un teatru, un salon de infrumusetare, o piscina interioara si una exterioara. Ne vom indrepta apoi pentru cazare in oraselul Santa Maria, cunoscut pentru productia de vinuri si pentru gratarul in stil Santa Maria, patentat in anul 1978 de Camera de Comert din Valea Santa Maria. Cazare in Santa Maria la Hotel Best Western Plus Big America (sau similar).

Ziua 5 / 20.08.2024: Santa Maria - Santa Monica - Los Angeles

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Santa Monica, care se afla in topul primelor 10 oraşe de plaja din lume, unde vom admira frumoasa plaja scaldata de apele Pacificului, digul pe care se afla parcul de distractii Pacific Park si zona pietonala Third Street Promenade. Itinerariul zilei va continua spre Los Angeles sau pe scurt L.A., numele initial fiind El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles, oraş format ca un puzzle zonal, fiecare zona avand specificul sau cultural. Oraşul modei, al Hollywoodului şi al viselor, al carui spirit a devenit o filozofie de viata prin vestitul slogan "viseaza orice, totul este posibil", a fost intemeiat in anul 1781, devenind cel mai mare oraş din Statul California şi al doilea ca marime din punct de vedere al populatiei din Statele Unite, fiind intrecut doar de New York. Vom vizita cartierul central - Downtown, cu ametitorii zgarie-nori, precum Wilshire Grand Center si U.S. Bank Tower, dar care va include si cea mai veche parte a orasului, cu Union Station, gara principala, cu biserica catolica Nuestra Senora la Reina de los Angeles şi cu Olvera Street, pe care se afla cea mai veche casa, Avila Adobe. De asemenea vom vedea numeroase cladiri din secolele XX si XXI, cu arhitectura deosebita, precum Primaria, cladire in stil Art Deco, sau Catedrala Catolica Our Lady of the Angels. Vom vedea de asemenea Disney Hall, cladire ultramoderna, monumentala, cu o arhitectura avangardista, care gazduieste in prezent printre altele, orchestra filarmonicii din L.A. care, impreuna cu Pavilionul Dorothy Chandler, Forumul Mark Taper si Teatrul Ahmanson, edificii construite intre anii 1962 si 1967, formeaza Centrul Muzical din Los Angeles. Cazare in zona Los Angeles la Hotel DoubleTree By Hilton Los Angeles Downtown (sau similar).

Ziua 6 / 21.08.2024: Los Angeles - Las Vegas

Mic dejun. Plecare spre Las Vegas, sau "Sin City", oraşul pacatelor cum i se mai spune capitalei mondiale a distractiei, prilej de a explora hotelurile şi cazinourile de pe celebrul Strip Boulevard. Constructia oraşului a inceput in anul 1905, iar localitatea a obtinut titlul de oraş in anul 1911. Datorita ritmului sustinut de extindere, Las Vegas a devenit cel mai mare oraş din Statele Unite fondat in sec. al XX-lea, comparativ cu Chicago, care este considerat cel mai mare oraş fondat in sec. al XIX-lea. Las Vegas este in prezent pe locul 28 din oraşele din Statele Unite dupa numarul de locuitori, iar ca o curiozitate, in Las Vegas exista cel mai mare numar de biserici pe cap de locuitor raportat la oraşele SUA. La intrarea in oras vom fi intampinati cu binecunoscutul mesaj de bun venit "Welcome to Fabulous Las Vegas", iar incepand de aici vom parcurge faimoasa artera The Strip, pentru a ne familiariza cu spectacolul acestui oras cu adevarat fabulos si al renumitelor hoteluri, dintre care mentionam doar cateva: Mandalay Bay, Luxor, New York-New York, Paris, Bellagio, Flamingo, Caesars Palace, Mirage, Venetian, Treasure Island, Circus Circus si The Strat (fost Stratosphere). Dupa caderea serii, nu ratati spectacolul vulcanului care erupe din ora in ora, in fata hotelului Mirage si incantatoarele fantani muzicale din fata hotelului Bellagio, in interiorul caruia veti putea admira Gradinile Botanice si cea mai inalta fantana de ciocolata din lume care are peste 8 m, proiectata de Jean-Philippe Maury. De asemenea, daca veti dori, veti putea descoperi viata de noapte a oraşului, vechiul Las Vegas cu celebra strada Fremont, cu unicul sau spectacol de lumina şi sunet, sau renumita "A Little White Chapel", unde cei care doresc sa se casatoreasca in Las Vegas pot alege pentru ceremonie una dintre cele cinci capele interioare, pavilionul exterior sau unicul "Drive Thru Tunnel Of Love", creat in anul 1991 in special pentru cuplurile cu dizabilitati. Cazare in Las Vegas la Excalibur Hotel & Casino (sau similar).

Ziua 7 / 22.08.2024: Las Vegas - Grand Canyon - Las Vegas

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau optional, excursie la Marele Canion, considerat a fi una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii, care este de fapt rezultatul eroziunii exercitate de Fluviul Colorado timp de doua milioane de ani, partea sa inferioara de astazi fiind de fapt albia majora a fluviului. Monumentalul Grand Canyon face parte aproape integral din Parcul National Grand Canyon, unul dintre primele parcuri nationale ale SUA. Deşi descoperit in anul 1540, Grand Canyon a fost destinatia unei expeditii ştiintifice in anul 1860 conduse de John Wesley Powell. Zona a fost locuita de nativi americani (indieni): anasazi, hualapai, paiutes, havasupai, sinagua şi dineh. Pe traseul spre West Rim - versantul de vest al canionului, veti traversa impresionantul pod O'Callaghan-Tillman, inaugurat in anul 2010, cel de-al doilea ca inaltime din Statele Unite (270 m), de pe care veti putea vedea Barajul Hoover, construit intre anii 1931 si 1936. Trecand prin paduri de copaci din familia yucca, numiti de colonistii mormoni Joshua trees, veti ajunge in teritoriile tribului Hualapai, unde au fost amenajate trei puncte de vizitare la care se ajunge cu autobuzele-naveta. Primul dintre ele va fi Hualapai Ranch, ce reproduce atmosfera Vestului Salbatic din sec. al XIX-lea, dupa care va urma Eagle Point, unde a fost inaugurat in anul 2007 faimosul Skywalk, platforma cu podea de sticla care ofera o priveliste de neuitat asupra vaii fluviului Colorado. Cel de-al treilea punct de interes va fi Guano Point, dupa unele pareri cel mai impresionant din aceasta zona a Marelui Canion. intoarcere in Las Vegas pentru cazare la Excalibur Hotel & Casino (sau similar).

Ziua 8 / 23.08.2024: Las Vegas - Washington D.C.

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecare spre capitala Statelor Unite, Washinghton D.C., cu compania United Airlines, zbor UA 1961 (13:20 / 20:52). Dupa sosirea la Washinghton D.C., transfer pentru cazare la Hotel Embassy Suites by Hilton Washington D.C. - Convention Center (sau similar).

Ziua 9 / 24.08.2024: Washington D.C.

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii oraşului Washington D.C., capitala cu cladiri marete şi cu monumente impresionante. Oraşul creat initial de arhitectul francez Pierre L`Enfant in anul 1791, are o arhitectura deosebita, cu cladiri impunatoare si spatii largi ce dau o imagine grandioasa capitalei. Washingtonul reprezinta locul in care au fost luate cele mai importante decizii din istoria moderna a tarii si cel in care presedintii americani si Congresul american isi desfasoara activitatea. Oraşul este elegant, cu parcuri verzi, strazi largi aliniate de copaci şi foarte putini zgarie-nori, avand mai mult un aer european decat imaginea unei metropole americane. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic si modern pot fi regasite in zona centrala. Vom face un tur panoramic care va include cele mai importante obiective turistice, culturale şi politice: Cladirea Capitoliului, situata pe colina numita Capitol Hill, Cladirea FBI, Triunghiul Federal, Elipsa, Cladirea Arhivelor Nationale, Muzeul Smithsonian, Casa Alba, locul unde se afla resedinta si biroul presedintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, Embassy Row şi Cimitirul Arlington. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru vizite individuale intr-unul din numeroasele muzee ale capitalei, dintre care va recomandam National Air and Space, sau pentru plimbari prin parcurile şi magazinele orasului. Cazare in Washington D.C. la Hotel Embassy Suites by Hilton Washington D.C. - Convention Center (sau similar).

Ziua 10 / 25.08.2024: Washington D.C - Baltimore - Philadelphia

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite, unul dintre cele mai cunoscute porturi ale Statelor Unite situat mai aproape de marile piete de marfuri din partea centrala a tarii decat orice alt port de pe coasta de est. Aceasta pozitionare avantajoasa a jucat un rol fundamental in istoria orasului, intrucat Baltimore a fost timp indelungat atat al doilea punct de intrare maritima pentru emigrantii de pe coasta de est a Uniunii, dupa New York, precum si un mare centru industrial. Vom face un tur panoramic al orasului, dupa care vom explora Inner Harbour, principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de stiinta si unde sunt ancorate vasele istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney si submarinul U.S.S. Torsk). Itinerariul zilei ne va purta spre Philadelphia, care a fost timp de zece ani capitala tarii, unde s-au scris şi s-au adoptat doua documente de importanta majora: Declaratia de Independenta, la sfarşitul sec. al XVIII-lea şi Constitutia Statelor Unite. Vom face un tur panoramic al oraşului cu ghid local, dupa care vom vizita sala in care s-a semnat Declaratia de Independenta a Statelor Unite şi pavilionul care gazduieşte "Liberty Bell". Frumoasa zona centrala, aminteste de momentele de mare intensitate traite de americani in timpul formarii primei Confederatii. Majoritatea personajelor istorice care au participat la semnarea Declaratiei de Independenta sunt evocate prin monumente şi statui, aici istoria imbinandu-se in mod armonios cu modernul reflectat de noile cladiri spectaculoase care s-au ridicat in vecinatatea centrului istoric. Cazare in Philadelphia la Hotel Loews Philadelphia (sau similar).

Ziua 11 / 26.08.2024: Philadelphia - Pittsburgh

Mic dejun. Plecare spre Pittsburgh, metropola situata la confluenta a doua rauri, centru industrial şi cultural al regiunii Allegheny din statul Pennsylvania. in trecut un mare centru industrial, orasul s-a transformat spectaculos intr-un oras vizitat de turisti care apreciaza arhitectura veche si viata culturala foarte bine pusa la punct. Nume cunoscute in lumea afacerilor, precum Carnegie si Heinz, marii producatori de otel si ketchup au pornit din Pittsburgh si au cucerit intreaga lume. Cazare in Pittsburgh la Hotel Hilton Garden Pittsburgh University Place (sau similar).

Ziua 12 / 27.08.2024: Pittsburgh - Cascada Niagara

Mic dejun. Plecare spre oraselul Niagara Falls, numit la un moment dat "Capitala Lunilor de Miere" din America. Vom putea admira Cascada Niagara, considerata de multi o minune naturala, care s-a format cu mai bine de 12.000 de ani in urma, cand ghetarii s-au retras spre nord, lasand apa din Lacul Erie sa curga peste povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana la Rochester. Vom fi impresionati de forta sa datorita caderii de apa de la 53 m inaltime si de debitul sau impresionant, care ajunge in timpul verii, la 2800 m3/sec. Niagara este de fapt numele unui grup de trei cascade in defileul cu acelasi nume de la granita dintre SUA si Canada. Doua dintre cascade, American Falls si Bridal Veil Falls se afla in partea americana, in timp ce a treia, Horseshoe Falls este situata in partea canadiana. Cazare in Niagara la DoubleTree by Hilton Hotel Niagara Falls New York (sau similar).

Ziua 13 / 28.08.2024: Cascada Niagara - Boston

Mic dejun. Plecare spre Boston, unul dintre cele mai vechi oraşe din Statele Unite, capitala statului Massachusetts, considerat si leaganul Revolutiei Americane. Cazare in Boston la Hotel Hampton Inn Boston Seaport District (sau similar).

Ziua 14 / 29.08.2024: Boston

Mic dejun. Dimineata va fi dedicata vizitarii oraşului Boston care acum aprox. 400 de ani se infiinta ca o capitala a primei colonii de puritani veniti din Anglia in Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oraş şi capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit şi leaganul Americii moderne, in special datorita faptului ca aici se gasesc cele mai prestigioase universitati de pe continent, dar şi cele mai moderne cladiri care impanzesc oraşul de la un capat la celalalt. Se spune ca Bostonul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din State, unul dintre oraşele in care oricine şi-ar dori sa traiasca. Vom face un tur panoramic de oraş cu ghid local care va include zona istorica a oraşului cu Freedom Trail, "poteca" de caramida roşie de aprox. 4 km, care strabate cartierele oraşului legate de istoria Revolutiei Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piata Copley si gradinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit in stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit in stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunarii legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul oraşului Boston, care in sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari piete din SUA, Cambridge Common, parcul in care se plimbau studentii de la Harvard si Fanueil Hall, locul de intalnire al luptatorilor pentru Independenta de sub dominatia Coroanei Britanice precum Samuel Adams şi James Otis. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite si activitati individuale. Cazare in Boston la Hotel Hampton Inn Boston Seaport District (sau similar).

Ziua 15 / 30.08.2024: Boston - New York

Mic dejun. Plecare spre New York, cunoscut şi sub denumirea de "The Big Apple", metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, care are peste 19,2 milioane de rezidenti pe o arie de 830 km². Tur panoramic de oraş cu ghid local care va include cele mai reprezentative obiective turistice ale New York-ului, printre care Empire State Building, cea mai inalta cladire din New York, Times Square, unul dintre locurile in care ne vom convinge ca oraşul parca nu doarme niciodata, un loc plin de viata, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arena Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artiştilor americani, emblematicul Central Park, Cladirea Flatiron, una dintre primele cladiri din lume in care s-a folosit otelul deschizandu-se astfel era zgarie-norilor, vestitul Rockefeller Center care gazduieşte 19 cladiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte şi spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta biblioteca publica a oraşului, Carnegie Hall, prima mare sala de concerte din New York, Sediul Natiunilor Unite, One World Trade Center, cea mai inalta cladire din Statele Unite, cea mai inalta cladire din emisfera vestica si a saptea cea mai inalta din lume. Structura poarta acelasi nume cu Turnul de Nord al World Trade Center-ului initial, care a fost distrus in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, Union Square, locul obişnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, precum si Chelsea şi Districtul Garment. Seara veti putea admira reclamele luminoase din Times Square, va veti putea bucura de fantastica panorama a oraşului, cu toate luminile sale stralucitoare, de la ultimul etaj al cladirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veti putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (pretul biletelor variaza in functie de spectacol). Cazare in New York la Hotel Aliz Times Square (sau similar).

Ziua 16 / 31.08.2024: New York - Londra

Mic dejun. impreuna cu insotitorul de grup vom putea traversa cu ferry-boat-ul pentru a vedea indeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertatii situata pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasata in anul 1886 la intrarea in portul de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei si inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 112 (18:30 / 06:30).

Ziua 17 / 01.09.2024: Londra - Bucuresti

Sosire la Londra la ora 06:30, de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul BA 886 (08:50 / 14:10).

 

TARIF: 1990 EURO + 4280 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 1550 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Londra - San Francisco si New York - Londra - Bucuresti cu compania British Airways

- transport continental cu avionul pe ruta: Las Vegas - Washington D.C. cu compania United Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- cazare 15 nopti:

  • 2 nopti in San Francisco la Hotel Stanford Court (sau similar)
  • 1 noapte in Union City la Hotel Crowne Plaza Silicon Valley N (sau similar)
  • 1 noapte in Santa Maria la Hotel Best Western Plus Big America (sau similar)
  • 1 noapte in zona Los Angeles la Hotel Double Tree by Hilton Los Angeles Downtown (sau similar)
  • 2 nopti in Las Vegas la Excalibur Hotel & Casino (sau similar)
  • 2 nopti in Washington D.C. la Hotel Embassy Suites by Hilton Washington DC Convention Center (sau similar)
  • 1 noapte in Philadelphia la Hotel Loews Philadelphia (sau similar)
  • 1 noapte in Pittsburgh la Hotel Hilton Garden Pittsburgh University Place (sau similar)
  • 1 noapte in Niagara la Hotel DoubleTree By Hilton Niagara Falls (sau similar)
  • 2 nopti in Boston la Hotel Hampton Inn and Suites Boston Crosstown Center (sau similar)
  • 1 noapte in New York la Hotel Aliz Times Square (sau similar)               

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- tururi panoramice de oras cu ghid local in San Francisco, Washington D.C., Boston, New York

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras care se platesc individual la receptia hotelurilor

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxa de bagaj cala pe zborul United Airlines: aprox. 40 usd/ pers.

- taxa de viza pentru SUA (185 usd/pers. - tariful poate fi modificat de catre Consulat)

- taxa de procesare viza: 20 euro/pers. (se achita in agentie)

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program ca fiind optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri obligatorii in SUA: 15 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

·       excursie la Grand Canyon (transferuri, taxa intrare in rezervatie, acces Skywalk si insotitor roman): aprox. 185 usd/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei şi a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, maşina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii şi ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agentie)

 

Agentia işi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii

 

NOTA: in CAZUL NEOBtINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "CONDITIIle de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza şi programare (achitate direct de turist la banca) nu se ramburseaza.

CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>